Film, Ünlü teorik fizikçi Kip Stephen Thorne’nun evrende ‘Solucan Delikleri’nin gerçekten var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden ilham alınarak Jonathan Nolan tarafından senaryosu yazıldı.
Usta yönetmen Christopher Nolan’ın yönettiği filmde başrollerde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Topher Grace, Casey Affleck, John Lithgow, Mackenzie Foy ve yönetmenin olmazsa olmaz usta ismi Michael Caine bulunuyor.
Bir grup kaşifin solucan deliklerinden birine gitmeye karar vermesiyle bilinmeyen boyutlara yapacakları yolculukta, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.
Müziklerini Hans Zimmer’in yapacağı Interstellar (Yıldızlararası) 7 Kasım 2014 tarihinde vizyonda olacak.